Головна » 2015 » Січень » 18 » 18-25 січня 2015 року під гаслом «Дай мені напитись» (Йн 4, 7) пройде Тиждень молитов за єдність християн
20:29
18-25 січня 2015 року під гаслом «Дай мені напитись» (Йн 4, 7) пройде Тиждень молитов за єдність християн

 18-25 січня 2015 року під гаслом «Дай мені напитись» (Йн 4, 7) пройде Тиждень молитов за єдність християн, який щороку ініціює Всесвітня рада Церков спільно з Папською радою сприяння єдності християн.

Традиційно в цей час вже протягом більше ста років християни по всьому світі об’єднуються в молитві за вирішення різноманітних проблем та викликів сучасності.

В наші дні Тиждень молитов за єдність християн відзначається вже в усьому світі: разом моляться католики, православні, протестанти та інші християнські спільноти, щоби, за допомогою сили Святого Духа, прикласти всі свої зусилля і допомогти зробити третє тисячоліття ерою возз'єднання розділеного тіла Христового. Це головна ідея, яка повинна спонукати християн до більш тісного зближення й спільного свідчення: свідчення єдності, свідчення взаємоповаги, свідчення співпраці.

Час проведення Тижня молитов за єдність християн – 18–25 січня – було обрано Всесвітньою радою Церков невипадково. Цей тиждень, за григоріанським календарем, завершується саме в день навернення апостола Павла, що традиційно в Європі відзначається 25 січня. Символіка цього свята дуже яскрава: у цей день по дорозі до Дамаску один із переслідувачів учнів Христа - Павло побачив самого Христа й почув Його голос. Відбулось чудесне навернення цієї людини, яка з часом стала Апостолом Народів, віддана Євангелії й Христу – центру та фундаменту усього.

Молитва про єдність християн

Господи Ісусе Христе, Ти молився:

„Щоб усі були одно, як Ти, Отче, в мені, а я в Тобі"

просимо Тебе про єдність Церкви

Зруйнуй мури, які розділяють нас.

Вчини, щоб ми шукали шляхів взаємної зустрічі.Зміцни те, що нас єднає, знищ те, що нас ділить

Нехай прийде день, в якому будемо Тебе прославляти

І поклонятися Тобі у спільноті всіх віруючих.

Отче наш…, Радуйся Маріє…, Слава Отцю…

 

info: catholic-media.org

Категорія: Парафіяльні оголошення | Переглядів: 790 | Додав: CHARISTA | Теги: новони католицької церкви, Молитва | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
More info
Image gallery
contact
Phone: +7 495 287-42-34 Email: info@ucoz.com
CHARLES S. ANDREWS
3139 Brownton Road
Long Community, MS 38915
Location in google Maps