Головна » 2012 » Травень » 22 » У Чернігові відкрили новий дитячий будинок для дітей-сиріт
20:12
У Чернігові відкрили новий дитячий будинок для дітей-сиріт

2012-05-22 Новий дитячий будинок у Чернігові збудувало українське відділення католицької благодійної організації «Карітас-Спес». 19 травня, під час Меси в каплиці будинку, його освятив єпископ Станіслав Широкорадюк, генеральний директор Карітас-Спес в Україні.

Новий будинок, який завдяки доброчинцям збудував о. Генрик Камінський OMI, може помістити 24 дітей. Досі «Карітас-Спес-Чернігів» відкрив 2 будинки сімейного типу, де проживає 18 дітей. В одному з них працюють Сестри-Назаретанки, а в другому парафіянка пані Тетяна Макарова, яка є одночасно матір’ю для всіх всиновлених дітей.

В урочистій Месі брали участь представники влади міста і області, Генеральний консул Польщі з Києва пан Рафал Вольський, добродії із Швейцарії та численні чернігівські парафіяни, а також діти-сироти, для яких цей дім збудований. Малеча під час Божої Служби співала у хорі, а після освячення будинку привітала трьома мовами (польською, українською та німецькою) учасників свята.

Владика Станіслав під час проповіді зазначив, що справжня благодійність полягає в безкорисливості дій. Не має заслуги перед Богом той, хто допомагає бідним перед виборами, щоб збільшити свій рейтинг у передвиборній кампанії, а допомагає насправді той, хто це робить з любові до Бога і ближнього, керуючись християнською мотивацією.

Співслужили разом з Владикою Станіславом: о. Генрик Камінський ОМІ, директор «Карітас-Спес-Чернігів», о. Аркадій Ціхля ОМІ, економ Делегатури ОМІ в Україні, о. Яцек Пиль ОМІ, настоятель чернігівської парафії.

info: credo-ua.orgrkc.in.ua


   

 

Категорія: Життя парафії | Переглядів: 809 | Додав: CHARISTA | Теги: дитячий будинок, Парафія Святого Духа Чернігів, дитячий будинок для дітей-сиріт | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
More info
Image gallery
contact
Phone: +7 495 287-42-34 Email: info@ucoz.com
CHARLES S. ANDREWS
3139 Brownton Road
Long Community, MS 38915
Location in google Maps